Školski sadržaji često učenicima znaju biti nezanimljivi, ali naši nastavnici uvijek iznova traže načine i ideje kako da ih učine što privlačnijim, stoga ćemo jedan dio školskih aktivnosti usmjeriti na male kreativne uratke, ali posebno vrijedne. Ovaj put donosimo zanimljivosti s nastave  Kemije i Hrvatskoga jezika.


 Kemija i kolačići – spoj ugodnoga s korisnim

Bliži se vrijeme božićnih blagdana, pa je i moja odluka da i satu Kemije dam tu blagdansku notu bila pun pogodak. Fotografije su dokaz da  vaganje i računanje mogu biti zanimljiva strana kemije. A učenici su svakako naučili kako pripremiti ukusan kolač od malog broja sastojaka.  Glavni kuhari/kemičari su: VIII 1 i VIII 2.

Lucija Bošnjak, nastavnica kemije

 


 

Lektire su zabavne! Da, dobro ste pročitali!

Naša nam je nastavnica Milka Čuturić zadala zanimljiv zadatak, da lektiru „Dječak u čamcu“ autora Milivoja Matošeca obradimo na drugačiji način i napravimo malo kazalište u papirnatoj kutiji. Tako su se na pozornici malog kazališta našli likovi dječak Mirko, kapetan Bura, djed Jakov, kormilar, dobri čovjek, Ivica, Simo i drugi, a figuricama i vlastitim uratcima, crtežima prikazali smo mjesto radnje i nama najzanimljivije prostore i događaje iz knjige. Ponosni i zadovoljni svojim malim umjetničkim djelima, izrazili smo želju da i druge lektire obradimo na slične kreativne načine.   

Ivano Iviš (VII.2)