U ČAST BOŽIĆA I NOVE GODINE

Petak, 20. prosinca 2019. godine izvedena je u našoj školi u Gojevićima priredba u čast Božića i Nove godine koja je ujedno označila i kraj I.obrazovnog razdoblja. Hol škole bio je do posljednjeg mjesta ispunjen učenicima, djelatnicima škole i gostima. U raznovrsnom i bogatom programu pogledali smo točke koje su naši učenici vrijedno pripremali sa svojim voditeljima sekcija. Učenici I.razreda svojom su pjesmom „Zvončići“ veselo otvorili našu priredbu. Veselo božićno ozračje i ambijent stvorili su i učenici Ekološke sekcije tako što su reciklirali iskorištene i stare materijale i njima ukrasili bor. Našli su se tu stari cd-ovi, etikete, ručno urađeni ukrasi od papira. Po dolasku lijepog vremena bor su posadili u dvorištu škole. Kako bi nas podsjetili da je najvažnije ono svjetlo koje obasjava naša srca pokazali su nam naši najmlađi učenici u svom igrokazu o četiri adventske svijeće. Njima se pridružio i mali zbor s pjesmom „Radujte se narodi“, također u izvedbi naših najmađih iz centralne škole. Zabavili smo se i uživali u brzim ritmovima naše male plesne skupine učenika II.2 razrednog odjela, kao i slušajući njihove božićne recitacije. Koliko je važno naučiti poštivati, darivati, pomagati pokazali su nam učenici III.2 odjela svojim igrokazom „Isus s interneta“, a nakon toga poslušali smo i pjesmu „Djetešce nam se rodilo“ naših malih učenika iz Gojevića. Dokaz da naši učenici nisu dobri samo u izvođenju pjesama na hrvatskome jeziku bila je izvedba pjesme „O Tannenbaum“, metaforička pjesma o nadi, vjernosti i ustrajnosti bez obzira koliko se nekada osjećali usamljeno, a poslušali smo i recitaciju na njemačkome jeziku naziva „Weihnachtsbaum“. Učenici Isusu poklanjaju svoje stvari za Božić i njegov rođendan što smo i  poslušali u prekrasnoj recitaciji „Isusu za rođendan“, opet u izvedbi učenika III.2. To nije bio kraj.

Imali smo i jedno iznenađenje za sve. Naime, Djed Mraz je zaglavio na našem fojničkom Zavodu za zapošljavanje, a zašto, saznali smo u humorističnom igrokazu. Na sve smo mislili pa su tako učenici odjela IV.2 i utješili Djeda Mraza što je ostao bez posla, i zapjevali mu jednu pjesmicu kako bi nam se opet vratio i donio poklone koje nestrpljivo iščekujemo svake godine!

Naši učenici poznaju više jezika. Čuli smo izvedbe na njemačkome jeziku, a nakon toga i na engleskome. Uslijedio je igrokaz „The Princes and the Pea“ dramske skupine i svima poznata pjesma „Merry Christmas Everyone“.

Kako se u ovom predbožićnom vremenu pogotovo svatko želi osjećati voljeno, pokazali su nam naši učenici V.2 odjela u igrokazu „Božićna priča“. Učenici 6.razreda u Gojevićima svoju su maštu pretočili u božićne stihove,a stihove u divne melodije. Tekst pjesme su bili napisali sami učenici, a glazbu uz pomoć nastavnice glazbenoga. Tako se „Božićna pjesma“ rodila. Uživali smo u njenoj premijernoj izvedbi.

Uživali smo i u brzim ritmovima naše plesne skupine koja nas je dodatno zabavila i zagrijala nam atmosferu! Priredbu su na samom kraju obogatili učenici i igrokazom „Mali kralj i zvijezda“ u izvedbi naše dramske skupine. Za kraj naš školski zbor radosno je otpjevao pjesmu „Božić dolazi, Božić dolazi, svi pjevajmo od radosti...“

Sve smo izvođače odušeljveno ispraćali zasluženim pljeskom i ponosno ih pohvaljujemo! I ovom prilikom, svima koji su došli, velika hvala što su prepoznali naš trud i zalaganje!

 

 

fotogalerija