Prema Uputi za početak nastave u školskoj 2020./2021. godini Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB 03-34-12/2020-25 od 02.09.2020. godine redovita nastava za sve učenike počinje 7.9.2020. godine, kako smo vas već obavijestili, a ovdje iznosimo konkretnije upute, to jest obveze za početak nastave za učenike i roditelje.

 Učenici u centralnu školu u Gojevićima trebaju doći u ponedjeljak u 8:20 sati, a u područnu školu u Fojnici u 7:30 sati.

 Roditelji su obvezni prije upućivanja djeteta u školu napraviti procjenu zdravstvenog stanja svoga djeteta (povišena tjelesna temperatura, osjećaj malaksalosti, kašalj, curenje nosa i sl.).

 Prvi dan škole svaki razredni odjel će preuzeti razrednici i učitelji na ulazu i rasporediti ih u njihove učionice gdje će im se podijeliti raspored sati i „Ček lista za dnevno praćenje zdravstvenog stanja učenika od strane roditelja/skrbnika“ te educirati o načinu pohađanja nastave i pravilima ponašanja te svim potrebnim informacijama vezanim za očuvanje vlastitog zdravlja i zdravlja drugih.

 Svi roditelji su obvezni „Ček listu“ redovito popunjavati, a učenici dužni svakodnevno nositi istu u školu i dati na uvid učitelju/nastavniku.

 Molimo učenike da ne prave gužvu na ulazu u školu nego u dvorištu škole strpljivo čekaju svoga razrednika (poštujući mjere zaštite – nošenje maske i držanje socijalne distance) da ih uvede u školu.

Obvezno je nošenje maske (preporučuju se platnene koje treba redovito prati), održavanje socijalne distance, redovito i temeljito pranje ruku, te dezinfekcija pri ulasku u prostorije.

 Učenik masku nosi pri ulasku u školu pa sve do dolaska do svoje klupe, maska se obvezno koristi pri bilo kojem kretanju izvan klupe (odlazak u toalet i slično). Svaki učenik treba imati rezervnu masku u slučaju prljanja ili oštećenja, a maske djeci osiguravaju roditelji.

Do daljnjeg su zabranjeni svi posjeti školama. Razrednici će roditeljima ostaviti kontakt kako bi mogli ostvariti komunikaciju.

 Za učenike vozare će biti osiguran prijevoz koji će biti usklađen sa satnicom početka i završetka nastave.

 Molimo roditelje učenika sa simptomima respiratorne infekcije, ili učenika koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na koronavirus, ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi koronavirusom, da se telefonom obrate svom obiteljskom liječniku. U tom slučaju ne dolazite u prostorije škole, samo se telefonom javite razredniku.

 Sve potrebne informacije učenici će dobivati od svojih učitelja i nastavnika, razrednika. Molimo učenike i roditelje da redovito prate obavijesti na službenoj web stranici škole te da poštuju naše upute kako bismo doprinijeli stvaranju sigurnog i zdravog okružja za našu djecu, njihove obitelji i širu zajednicu i što duže pohađali nastavu u školskim klupama. U nadi da ćemo surađivati i biti dobar tim kao i dosad, lijepo vas pozdravljam i želim uspješnu školsku 2020./2021. godinu!

 

Ravnateljica škole

Mirjana Golub, prof.