Dragi naši učenici, roditelji i nastavnici!

Prije svega, nadam se da ste vi i vaše obitelji dobro i zdravo. Kada smo se prije mjesec dana veselili i obilježavali maškare te veselili se i skorašnjoj proslavi Dana škole, nismo ni slutili da će se stanje u našoj domovini, a tako ni u svijetu na ovaj način zakomplicirati. Neću vam pisati o negativnim stvarima koje je donio ovaj virus, pogledajmo neke prednosti ove situacije. Puno više vremena provodite sa svojim obiteljima, svi smo postali svjesni kako nam zdravlje treba biti na prvom mjestu, koliko nam je važna naša sloboda i kako ćemo ubuduće puno više cijeniti neke svakodnevne stvari koje smo uzimali zdravo za gotovo. Prije ste me u Gojevićima mogli naći na katu u uredu na kraju hodnika, a u Fojnici u uredu pored zbornice, a sada se privremeno nalazim na ovoj adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (tel: 063/251-031).

Prije svega, dostupna sam vama, dragi moji učenici, ali također i vašim roditeljima kao i učiteljima i nastavnicima. Toplo vam preporučujem da pročitate i sljedeće stavke iz dopisa nadležnog Ministarstva:

Učenje na daljinu ima mnogobrojne prednosti kao što je dostupnost sadržaja, fleksibilnost, mogućnost korištenja različitih medija i sl., ali ima i svoje nedostatke kao što je nedostatak komunikacije licem u lice, odnosno izostanak osobnog kontakta između nastavnika i učenika te učenika i učenika što utječe na samu motivaciju za rad učenika, a tako i kvalitetu stečenog znanja.

Nedostaci učenja na daljinu, kao i nedostaci bilo kojeg učenja, mogu se prevazići uz pomoć roditelja, nastavnika kao i stručnih suradnika pedagoga.

Cilj je pomoći:

- učenicima, osobito u organiziranju učenja i  slobodnog vremena, savladavanju gradiva, redovnog praćenja nastave, kao i pružiti im savjetodavno-pedagošku pomoć
- nastavnicima i učiteljima prilikom planiranja i pripremanja za izvođenje nastave uz primjenu IKT-a
- roditeljima za suradnju kroz savjetodavni rad u prevazilaženju mogućih problemskih situacija u radu s učenicima.

 Čuvajte sebe i svoje bližnje!

 Nina Bošnjak, pedagogica