STRIP-NATJEČAJ
za djecu osnovnih škola


Poštovani!
Na mrežnoj stranici www.stripos.hr nalazi se strip-album Ekološki bonton u stripu, besplatan za download i čitanje u pdf formatu. Sadrži ekološke priče u formi stripa, koje su na scenarij Daniela Kuzmana nacrtale Laura i Lorena Jakovljević, učenice srednje Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Osijek.

Skinite knjigu na vaše računalo (smije se staviti i na stranice škole).

Čitajte i crtajte stripove iz nje, ili osmislite svoje ekološke zapovjedi, sami ili ekipno, pozvani ste svi od 1. do 8. razreda. Crtajte i pišite na formatima papira a4 ili a3, likovnim tehnikama koje vam leže (olovke, bojice, flomasteri, vodene boje…), od 1 do 5 strip-tabli.
Čitko, s prednje strane i na vidljivom mjestu, napišite svoje ime, ime mentora/nastavnika i škole.

Radove šaljite na adresu Osnovna škola „Antun i Stjepan Radić“ Gunja, 32 260 Gunja, Hrvatska. Rok je 25. 4. 2018.
Radove ne vraćamo, pa možete slati i kopije.
Za dane festivala 27. – 28. 4. 2018., postaviti ćemo veliku izložbu vaših stripova po hodnicima škole u Gunji. Gosti, strip-crtači i scenaristi iz više zemalja regije (Nenad Barinić, Miodrag Ivanović, Milan Tomas, Iztok Sitar, Simon Vučković, Daniel Kuzman, Vlado Vesović), izabrati će 30-ak (1-8 razred), koje ćemo nagraditi knjigom Ekološki bonton u stripu. Održati ćemo u školi i dvodnevne radionice crtanja i pisanja stripa za sve zainteresirane.
Do kraja školske godine svi učesnici, djeca, nastavnici/mentori i škole, primiti će na e-adrese škola zahvalnice za sudjelovanje, a autori ili timovi nagrađenih radova poštom i tiskane primjerke knjige.
Izabrani radovi bit će objavljeni u jednom od narednih brojeva Magazina Stripos.
Krajem ove školske godine organizirati ćemo Ekološki dan, i izložiti izabrane radove iz Gunje u knjižnicama više mjesta.
S željom da snagom dječjeg truda kroz crtež, potaknete nas starije brinuti o prirodi.

Organizatori:
Udruga ljubitelja stripova StripOs, Osijek
Osnovna škola “Antun i Stjepan Radić” Gunja

Sve dodatne info zatražite na:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
facebook stripos
www.stripos.hr