Obavještavamo roditelje/staratelje koji imaju djecu doraslu za upis u prvi razred školske 2021./2022. Godine da će se prijave za upis u prvi razred vršiti na sljedeći način:

  • Prijave će se vršiti od 6.4. do 30.4. 2021.godine
  • Za prijavu je dovoljno popuniti podatke iz Upisnog lista koji je prilog ovog poziva. Upisni list možete dostaviti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., putem pošte na adresu škole: Osnovna škola „ Ivan Goran Kovačić“ Gojevići – Fojnica, Gojevići 38, 71275 Gojevići ili u tajništvo škole svakim radnim danom od 9 do 12 sati.
  • O terminima dostavljanja ostale dokumentacije škola će blagovremeno obavijestiti roditelje/skrbnike.

Napominjemo da su školski obveznici sva djeca koja do 1. lipnja 2021.godine navršavaju 6 godina života. Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, uz pismeni zahtjev roditelja/staratelja djeteta i preporuke Povjerenstva za upis učenika u prvi razred, može dopustiti da obvezno školovanje počne jednu godinu ranije ili kasnije, ako je to u najboljem interesu djeteta.

O točnom datumu testiranja, odnosno procjenjivanja sposobnosti djece za upis u prvi razred, kao i o liječničkom pregledu (koji je otkazan zbog pogoršane epidemiološke situacije u našoj općini), roditelji će biti blagovremeno obavješteni.

Ravnateljica škole
Mirjana Golub, prof.

Upisni-list-I.-razred.pdf

  • Većina ljudi zna kako izgleda šestinski kišobran. Napravljen uz mnogo truda i ljubavi, prepoznatljiv je suvenir grada Zagreba. 
  • Vođeni zbirkom pripovjedaka ,,Šestinski kišobran”, mi učenici VIII.2 razreda Osnovne škole ,,Ivan Goran Kovačić“ u Fojnici, napravili smo naš fojnički kišobran. Na taj način Milka Čuturić, naša nastavnica hrvatskog jezika, poznata i po drugim projektima, pokušava (i uspijeva) učiniti lektiru zabavnijom i interesantnijom.
  • Ideja fojničkog kišobrana je jednostavna, ali dobro osmišljena.

 

Učenici su naše škole primili na početku školske godine od vjeroučitelijce Bibliju za djecu kao dar kardinala Puljića nižim razredima povodom Godine Riječi Božje. Oduševljeni i iznenađeni ovom lijepom i vrijednom knjigom prihvatili su poticaj vjeroučiteljice te izradili „Svoje Biblije“ u koje stavljaju oslikane i prepričane biblijske priče koje su pročitali. Mnogi su od njih inicijatori čitanja Biblije za djecu u obitelji. Ovakav interes za čitanje Biblije potaknuo je vjeroučiteljice da s Upravom škole i učenicima svih razreda organiziraju Tjedan Riječi Božje koji se održao od 24. do 29. siječnja 2021. u prostorijama škole u Gojevićima i Fojnici. Bila je to prilika obnoviti znanje, bolje upoznati i zainteresirati se za Bibliju – Riječ Božju.

Učenici su sa svojim vjeroučiteljicama pripremili prikladni pano na kojem su se mogle pročitati osnovne informacije i zanimljivosti o Bibliji. Izložene su i razne Biblije te učenici mogu vidjeti i prelistati razna izdanja Biblija. Također mogu pročitati koji su to svjetski poznati slikari, kipari, glazbenici, režiseri... stvarali veličanstvena djela nadahnuta biblijskom tematikom ili biblijskim likovima. Ponuđeni su također i razni biblijski citati kao motivirajuće poruke za dan.

Vjeroučiteljice (Marina, Sanja i s. Anica) su se trudile kroz tjedan na razne načine s učenicima obrađivati biblijske teme. Tako su učenici nižih razreda izvlačili jednu priču iz Biblije za djecu koju su oslikali i prepričavali drugima te tako obogatiti „Svoju Bibliju“ ručno izrađenu. Neki su gledali biblijske priče prikazane kroz crtani film, film ili mjuzikl. Šesti i sedmi razredi su sudjelovali u pripremi panoa i predstavljanju pojedinih biblijskih likova. Osmi i deveti razredi su učili čitati i moliti nad Riječju Božjom kroz metodu Lectio divina. Deveti razred je u Gojevićima čitao drugom razredu biblijske priče o Davidu iz Biblije za djecu. Bio je to bogat tjedan druženja s Riječju Božjom barem u školi, a nadamo se da će se nastaviti i kod kuće.

Sveti Jeronim je rekao Tko ne poznaje Pisma, ne poznaje Krista. U ovoj godini Riječi Božje koja se slavi u Crkvi u Bosni pružena nam je prilika pitati se koliko uistinu poznajem Pisma (Bibliju) i koliko poznajem Isusa Krista. Neka i Biblija za djecu bude prilika za proširiti znanje.

s. Anica Markelić

  fotografije 

O ovim prekrasnim aktivnostima može se pročitati i u „Katoličkom tjedniku“ na sljedećoj link poveznici:

https://www.nedjelja.ba/hr/ljudi-zivot-obicaji/interes-ucenika-koji-prave-svoju-bibliju-iznjedrio-je-skolski-tjedan-rijeci-bozje/19000

Temeljem  članka 57. Zakona o osnovnom školstvu KSB-a ( ''Sl. novine KSB'', broj: 11/01, 17/04 i 15/12), Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i organizaciji odgojno-obrazovnog rada, članka 3. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Kantonu Središnja Bosna („Sl novine KSB“, broj: 7/19), članka 3.,4.  Pravilnika o postupku prijema u radni odnos u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ ,   Suglasnosti Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB-a,broj: 03-30-3/2020-298 od 19.01.2021.g., raspisuje se

 

                   JAVNI OGLAS

        za popunu upražnjenih radnih mjesta

     Tekst JAVNOG OGLASA

„Sveti Niko svijetom šeta, traži djecu svoju...“

Unatoč epidemiji koronavirusa, zbog čega sveti Nikola nije mogao ove godine održati svečani prijem i darivanje u crkvi, on se ipak jako potrudio održati svoje obećanje na koje sva djeca čekaju cijele godine. Odlučio je posjetiti one najmlađe u školi i uvjerio se kako vrijedno uče, slušaju, igraju se... Pogledao je njihove lijepe radove, crteže, razne kreacije kojima su ukrasili svoje učionice i zaključio da su bili jako dobri. Djeca su radosno i s velikim oduševljenjem dočekala svetoga Nikolu pjevajući im pjesme o sv. Nikoli, te o ljubavi prema Malome Isusu za čiji dolazak pripremaju svoja srca u ovom vremenu došašća. I sveti je Nikola pripremio prigodnu recitaciju za svaki razredni odjel i došao u pratnji malih svojih anđela te svoj djeci podijelio zaslužene poklone.

 fotografije